Arkisto

Kategoriat
26 maaliskuun, 2021

Etsimme kahta hanketyöntekijää kumppanuusopettajiksi Ǩiõllpieʹzzest škoouʹle – kolttasaamelaisten lasten omakielinen koulupolku -hankkeeseen

Kolttakulttuurisäätiö on vuonna 2008 perustettu kolttasaamelaista kulttuuria ja koltansaamen kieltä edistävä ja tukeva säätiö.

Etsimme Ǩiõllpieʹzzest škoouʹle – kolttasaamelaisten lasten omakielinen koulupolku -hankkeeseen

kahta hanketyöntekijää kumppanuusopettajiksi

 

Hankkeen tavoitteena on lisätä kolttasaamelaisten lasten ja nuorten kielellisten oikeuksien toteutumista ja tukea lasten koulupolkua kielipesästä kohti omakielistä opetusta. Hankkeessa vahvistetaan koltansaamen kielen asemaa perusopetuksessa pilotoimalla kumppanuusopettajamalli, jolla helpotetaan opettajien työn kuormittavuutta mm. tuottamalla koltansaamenkielistä ja kulttuurinmukaista oppimateriaalia, tekemällä sanastotyötä ja toimimalla apuopettajana opetustyössä. Hanketta tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Hankkeella halutaan madaltaa kynnystä koltansaamenkielistä opetusta kohtaan lisäämällä verkostoitumista kielipesien, kotien ja koulujen välille ja tukemalla vanhempia kielenelvytyksen moninaisissa haasteissa. Kumppanuusopettajan tehtävänä on kehittää uusia työtapoja, vahvistaa saamelaispedagogiikkaa, luoda käytännön tilanteita käyttää koltansaamea koulutyössä ja tukea koteja arjessa kielenoppimiseen liittyen. Hankkeessa halutaan nostaa koltansaamenkielisen opettajan työn mielekkyyttä lisäämällä vertaistukea opettajien välille ja kommunikaatiota eri toimijoiden kesken.

Haemme kahta hanketyöntekijää kumppanuusopettajiksi Ǩiõllpieʹzzest škoouʹle – kolttasaamelaisten lasten omakielinen koulupolku -hankkeeseen.

Työn menestyksekäs hoitaminen edellyttää hyvää koltansaamen kielen suullista ja kirjallista osaamista, hyviä vuorovaikutustaitoja ja innostusta kehittää uudenlaisia toimintatapoja koltansaamen kielen opetukseen. Edellytämme soveltuvaa pedagogista koulutusta ja kokemusta opetusalalta, hyviä tietoteknisiä perustaitoja sekä toivomme saamelaiskulttuurin tuntemusta ja osaamista hanke- tai projektityöstä. Oma-aloitteisuus, positiivisuus, luovuus ja innovatiivinen ongelmanratkaisukyky yhdistettynä kulttuurisensitiiviseen työotteeseen luovat hyvät onnistumisen edellytykset etsimällemme kumppanuusopettajalle.

Työ on toisen tehtävän osalta kokoaikatyötä. Toinen tehtävä on osa-aikainen ja työaika on 80 %. Työsuhteen palkkaus sovitaan hankepäätöksen mukaisesti. Työsuhteet alkavat sopivien työntekijöiden löydyttyä sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Työsuhde kestää hankkeen ajan 28.2.2023 saakka.

Työn suorituspaikka on Kolttatalo, Sevettijärventie 9080, 99930 Sevettijärvi, mutta työssä on mahdollisuus tehdä osittain etätyötä Inarin kunnan alueelta käsin. Tehtävän hoitaminen vaatii jonkin verran oman auton käyttöä kuljettaessa Inarin kunnan eri koulujen välillä.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi 12.4. mennessä osoitteeseen info@kolttasaamelaiset.fi. Liitä mukaan näyte koltansaamen kielen taidostasi aiheesta ”Ajatuksia koltansaamenkielisen koulupolun kehittämisestä”. Voit kirjoittaa aiheesta 200–300 sanan koltansaamenkielisen tekstin tai tallentaa ajatuksesi 2–4 minuutin pituiselle videolle tai äänitiedostolle. Videon tai äänitiedoston voit lähettää sähköpostin sijaan myös kännykkänumeroon 045 611 5250, muista siinä tapauksessa mainita viestissä myös oma nimesi.

Lisätietoja antaa Kolttakultuurisäätiön asiamies Mari Korpimäki, mari.korpimaki@kolttasaamelaiset.fi, puh. 045 611 5250.

Hakijat haastatellaan. Tehtävään valittavien on esitettävä lain mukainen rikosrekisteriote ennen työn vastaanottamista.


Kategoriat