Yksityinen: Kulttuurikeskus

Työtilat

Kolttakulttuurikeskuksen toimistosiipi yhdistää kaikki rakennuksen ammatilliset toimijat. Se toimii kolttasaamelaisen kulttuurin parissa työtätekevien ihmisten kohtaamispaikkana ja ajatusten hautomona. Suuret lasiseinät henkilökunnan yhteistiloissa avaavat näkymän rakennuksen sisäpihalle ja laajat puupinnat luovat toimitiloihin inhimillisen, lämpimän ja ekologisen ilmeen.

Keskukseen tulee Kolttakulttuurisäätiön ja Kyläkokouksen toimistotilat. Lisäksi sinne on suunniteltu useampi toimistotila esimerkiksi eri projektien ja hankkeiden työntekijöille sekä myös kielityöntekijöille, opiskelijoille sekä tutkijoille. Toimistosiipeen tulee myös kokoustila av-tekniikalla varustettuna (valkokangas, kiinteä kattoprojektori jne.). Tilaan tulee myös videoneuvotteluvarusteet. Kokoustila palvelee kaikkia rakennuksen käyttäjiä sekä sitä vuokrataan myös ulkopuolisille käyttäjäryhmille.

Lisäksi keskukseen on suunniteltu myös projektitila ja luokkahuone, jotka toimivat tarvittaessa ryhmätyötiloina. Toimistosiipeen kuuluu myös luonnollisena osana kopiotilat ja tarvittavat sosiaalitilat. Talvikylässä on myös arkistotila, joka täyttää arkistolaitoksen antamien ohjeiden vaatimukset ja jonne kerätään kaikki mahdollinen tieto kolttasaamelaisista.