Yksityinen: Kulttuurikeskus

Toiminta ja palvelut

Talvikylästä tulee elävän kolttakulttuurin keskus. Keskukseen on suunniteltu erilaisia työtiloja, museo- ja näyttelytilaa, retkeilyneuvontaa ja kielipesän tilat ja kahvio sekä kirjastonurkkaus.

Näiden toimintojen lisäksi keskukseen on suunniteltu monenlaiseen toimintaan muuntautuva monitoimitila. Monitoimitilaa voidaan käyttää niin juhliin kuin isompiinkin kokouksiin tai katrilli- ja leudd-iltamiin. Tilaa voi käyttää lisäksi teatteritoiminnassa, konserteissa ja Kolttakinoissa. Talvikylän aula ja monitoimitila yhdessä toimivat vaihtuvien näyttelyiden tilana, käsityömarkkinapaikkana sekä kurssitilana niin aikuisille, lapsille kuin nuorillekin.

Talvikylän monitoimitilaa on suunniteltu käytettävän myös säännöllisesti ikäihmisten päiväpalvelutoimintaan. Monitoimitila tullaan sijoittamaan lähelle Kielipesän tiloja, jolloin lapset kuulevat koltansaamen kieltä. Tämä tukee kielen luonnollista siirtymää vanhemmilta puhujilta lapsille. Ikäihmisille ja Kielipesän lapsille voidaan järjestää yhteisiä jumppa- ja musiikkituokioita sekä tarinahetkiä, jolloin kulttuuri voi siirtyä tarinoiden muodossa vaikkapa leuddien avulla, kuten ennen vanhaan talvikylissä.

Talvikylän toiminta tulee olemaan monipuolista ja se palvelee niin alueen asukkaita, matkailijoita, tutkijoita kuin opiskelijoitakin.