Kolttakulttuurisäätiö

Nuotta

Nuotta on hankittu Sevettijärven lähialueen kalavesien hoitoon Antti Pentikäisen syntymäpäiväkeräyksen varoilla. Nuotta on yhteinen ja kaikki käyttäjät ovat vastuullisia käytöstä ja huolehtivat nuotan kunnosta. Nuottaa voivat käyttää kyläläiset seuraavien ehtojen mukaisesti:

 1. Nuotta täytyy varata etukäteen Kolttatalon varauskirjasta. Kesällä Kolttatalo on kiinni heinäkuussa, joten nuotan lainaamisesta voi tiedustella joko sähköpostitse tai puhelimitse (arkisin 10:00 – 16:00) Kolttakulttuurisäätiöltä. Yhteystiedot löytyvät lopusta.
 2. Nuottaa saa käyttää vain Sevettijärven valuma-alueella. Nuottaa ei saa viedä muihin vesistöihin eli ei esimerkiksi Nitsijärvelle. Tarkista Sevettijärven valuma-alue (69.06) – Järvi-meriwiki (jarviwiki.fi) kuuluuko suunniteltu nuottauskohde Sevettijärven valuma-alueeseen

Sevettijärven valuma-alueeseen kuuluvat Kuosnajoen alue, Kirakkajärven valuma-alue, Sevettijärven lähialue, Ailejohkan valuma-alue, Sollomusjärvenojan valuma-alue, Petsijärvenojan valuma-alue, Nilijärven alue, Unhorjuuhan valuma-alue ja Jorvapuolijärven valuma-alue

Nuotan palautus

 1. Nuotta pestään käytön jälkeen ja nostetaan kuivumaan Kolttatalon rannassa oleville uluille ja peitetään pressulla. Pressu löytyy ulkujen läheltä. Palautuksesta on hyvä ilmoittaa Kolttakulttuurisäätiölle.
 2. Nuotan tulee olla ehjä käytön jälkeen. Jokainen käyttäjä vastaa nuotan kunnosta käytön jälkeen ja korjaa reiät ym. vauriot. Korjaustarpeita (lankaa ja käpyjä) saa Kolttatalolta.
 3. Nuotan käytöstä annetaan seuraavat tiedot
  • Käyttäjät
  • Päivämäärä
  • Missä nuotattu
  • Saalis (yhteissaalis kiloina tai kappaleina)
  • Kalalajit yleisesti

Käytöstä voidaan raportoida joko Kolttatalolla olevaan vihkoon nuottaa palautettaessa, tai sähköpostitse Kolttatalon ollessa kiinni.

 

Yhteystiedot

Kolttakulttuurisäätiö

Sevettijärventie 9080, 99930 Sevettijärvi

info@kolttasaamelaiset.fi

 

Asiamies

Anna-Katariina Feodoroff

050 3646249

 

Talous- ja toiminta-assistentti

Kaisja Semenoja

045 1780200