Arkisto

Kategoriat
huhtikuu 22, 2020

Ensi kesänä nuotalle?

Kolttakulttuurisäätiö etsii kahta nuottaajaa osa-aikaiseen työsuhteeseen sopimuksen mukaan ja koronavirustilanteesta johtuvat rajoitukset huomioon ottaen kahdeksi tai kolmeksi kuukaudeksi kesä-elokuussa 2020 Kolttasaamelainen kalastuskulttuuri –hankkeeseen.

Nuottaajien on määrä vetää nuottaa koltta-alueella muutaman kerran viikossa ja kerätä alueen järvien kalakantoihin liittyviä havaintoja hankkeelle. Lisäksi he osallistuvat mahdollisesti loppukesällä Sevettijärven sekä Nellim-Keväjärven alueilla, koronavirustilanteen niin salliessa, järjestettäviin nuottaustapahtumiin, joilla halutaan elvyttää ja vahvistaa nuottauskulttuuria koltta-alueella. Sevettijärvellä nuotalle rakennetaan myös ulut kuivattamista varten Kolttatalon rantaan sekä säilytysteline Kolttatalon varastoon nuotan talvisäilytystä varten.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa osaamista, sekä kolttasaamelaisen kalastuskulttuurin ja koltansaamen kielen hallintaa. Tämän lisäksi vuoden 2020 kalastonhoitomaksun tulee olla maksettuna.

Lähetä hakemuksesi 17.5.2020 mennessä osoitteeseen info@kolttasaamelaiset.fi tai Kolttakulttuurisäätiö, Sevettijärventie 9080, 99930 Sevettijärvi. Liitä hakemukseesi mukaan ansioluettelo. Lisätietoja hankkeen hanketyöntekijä Laura Olsén-Ljetoffilta puh 045 264 6336 tai laura.olsen-ljetoff@kolttasaamelaiset.fi.


Kategoriat