Arkisto

Kategoriat
3 heinäkuun, 2019

Haluatko juontajaksi kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotisjuhlaan?

Kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotisjuhlaa vietetään lauantaina 24.8.2019 Sevettijärvellä.

Pääjuhlaan ja iltakonserttiin etsitään nyt yhteensä neljää eri ikäistä reipasta juontajaa.

– Odotamme juontajilta positiivista asennetta ja halua saada juhlayleisö mukaan nauttimaan ohjelmasta. Ainakin osalla juontajista tulee olla koltansaamen kielen taito, kertoo kolttien luottamusmies Veikko Feodoroff, joka toimii myös juhlatoimikunnan puheenjohtajana.

Juontokielinä on koltansaame ja suomi. Juontajille maksetaan palkkio työstä.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 24.7.2019 saakka. Sen jälkeen järjestetään koejuonnot, joiden jälkeen valitaan juontajat.

Juhlapäivä alkaa ortodoksisella liturgialla kello 10.00. Pääjuhlaa vietetään kello 14.00 alkaen ja päivän päätteeksi on iltakonsertti, joka alkaa kello 19.00.

Juhlan järjestävät Kolttien kyläkokous, Kolttakulttuurisäätiö, Lapin ortodoksinen seurakunta, Sevettijärven koulu, Sevetin Peurat ry sekä paikalliset kyläyhdistykset yhteistyössä Suomen ja Norjan Saamelaiskäräjien kanssa.

Talkootehtäviä haettavana

Juhlan järjestelyjä varten haetaan myös talkoolaisia avustamaan erilaisissa juhlan järjestämiseen liittyvissä tehtävissä ennen juhlaa, juhlan aikana ja sen jälkeen. Talkoolaisille tarjotaan ruoka.

Työtä on tarjolla mm. seuraavissa tehtävissä:

  •  juhla-alueen rakentaminen
  • liikenteenohjaus ja juhla-alueen valvonta
  • tarjoileminen ja vieraiden opastaminen
  • juhla-alueella avustaminen
  • juhla-alueen siivoaminen

Ensimmäiset talkoot juhlien järjestelyitä varten pidetään keskiviikkona 17.7.2019 kello 11.00 alkaen Sevettijärvellä. Silloin puretaan jääkiekkokaukalo koulun pihalta ja rakennetaan penkkejä juhlaa varten.

– Toivomme juhlamme teeman mukaisesti halua toimia ja tehdä yhdessä kaikkien yhteiseksi hyväksi mukavassa tekemisen ilmapiirissä. Kaikkien panos on tärkeä, aina löytyy jokaiselle sopivaa puuhaa. Yhdessä tekemisen halun lisäksi on tietenkin hyvä olla suojahansikkaat ja jotain työkaluja, kuten vasara tai ruuvinväännin. Jos jollakin on mutterinväännin kaukaloelementtien pulttien irrotukseen, niin se olisi hyvä apu, toteaa Veikko Feodoroff.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Kolttien kyläkokouksen toimisto, p. 040 715 3680


Kategoriat