Arkisto

Kategoriat
20 joulukuun, 2014

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2015!

kks-joulutervehdys_2014_final_logolla_www
Tiõrv tiʹjjid pukid!

Vuoden lähestyessä loppuaan on hyvä katsastaa, mitä kulunut vuosi on pitänyt sisällään. Kolttakulttuurisäätiöllä on takanaan vilkas ja työntäyteinen toimintavuosi.

Kyläpaja on ollut ahkerassa käytössä. Joulun lähestyessä päätimme, että pidämme Kyläpajan auki myös lauantaina 20.12. klo 9.00 −17.00, tervetuloa tekemään vaikka joululahjoja. Kyläpaja on suljettu 24.12.−7.1.

Kolttasaamelaisen kulttuuriperinnön digitointihanke päättyy joulukuussa. Hankkeen aikana on digitoitu, tallennettu ja luetteloitu yli tuhat valokuvaa ja lisäksi kymmeniä filmejä. Hyvin paljon materiaalia jää vielä digitoimatta, joten Kolttakulttuurisäätiö pyrkii saamaan rahoituksen hankkeen jatkamiseksi. Digitoituja kuvia ja filmejä tullaan laittamaan esille jossain vaiheessa. Kolttakulttuurisäätiö kiittää kaikkia, jotka ovat avanneet kuva-albuminsa ja antaneet mahdollisuuden saada kolttasaamelaisten kulttuuriperinnön talteen.

Vuonna 2014 on säätiöllä ollut käynnissä kaksi päällekkäistä ja toisiaan tukevaa hanketta Tä´lvvsijdd kolttakulttuurikeskuksen eteenpäin viemiseksi: Lapin ELY-keskuksen Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston osarahoittama Tä´lvvsijdd – kolttakulttuurikeskuksen strategialähtöinen tila – ja toimintasuunnitelma – hanke sekä Makeran rahoittama Tä´lvvsijdd – kolttakulttuurikeskus Sevettijärvelle – hanke. Tä´lvvsijdd – kolttakulttuurikeskuksen strategialähtöinen tila – ja toimintasuunnitelma liitteineen on valmistunut kesäkuussa 2014 ja löytyy täältä. Kolttakulttuurikeskuksen rahoituskartoitus on täydessä käynnissä.

Kesällä järjestetty Kolttakulttuuriviikko sai runsaasti myönteistä palautetta, joten aiomme järjestää vastaavia kulttuuritapahtumia myös jatkossa.

Kulttuurimatkailun kehittäminen Sevettijärvellä -esiselvityshanke osoitti, että alueella olisi paljon mahdollisuuksia kulttuurimatkailun kehittämiseen. Esiselvityshankkeessa päästiin vasta ihan alkuun, ja tavoitteenamme on päästä jatkamaan kulttuuri- ja matkailuelinkeinojen kehittämistä koltta-alueella.

Kolttakulttuurisäätiö toivottaa kaikille rauhallista joulunaikaa ja menestystä vuodelle 2015!

Veikko Feodoroff
Kolttien luottamusmies
Kolttakulttuurisäätiön puheenjohtaja


Kategoriat