Arkisto

Kategoriat
toukokuu 30, 2020

Hyvää kesää ja kesälomaa koululaiset, opiskelijat ja opettajat!

Kolttakulttuurisäätiön väki toivottaa hyvää kesää ja ansaittua kesälomaa kaikille koululaisille, opiskelijoille ja valmistuneille sekä tietenkin myös opettajille, jotka tekevät erittäin tärkeää ja arvokasta työtä koko yhteisön ja koltansaamen kielen opetuksen eteen.

Kannustukseksi ja kiitokseksi  koltansaamen opinnoista Kolttakulttuurisäätiön hallitus päätti myöntää tänäkin vuonna stipendejä. Tänä keväänä on stipendirahastosta myönnetty kannustusstipendit kaikille koltansaamea perusopetuksessa lukuvuonna opiskelleille, erityisstipendit koltansaamen opinnoissa erityisesti motivoituneille ja innostuneille perusopetuksessa lukuvuonna opiskelleille sekä lukuvuonna koltansaamen kirjoittaneille tai muista koltansaamen kieliopinnoista valmistuneille aikuisille. Stipendejä myönnettiin yhteensä 50 kappaletta.

Stipendin tarkoituksena on osoittaa arvostusta vakavasti uhanalaisen koltansaamen kielen elpymisen eteen työskenteleville lapsille, nuorille ja aikuisille ja kannustaa heitä eteenpäin opiskeluissaan.

Stipendit jaettiin Kolttakulttuurisäätiön stipendirahastosta, jonka perustamista tuki kolttasaamelaisten juhlavuoden 2019 kunniaksi Kalevala Korun Kulttuurisäätiö.


Kategoriat