Arkisto

Kategoriat
25 toukokuun, 2015

Ilmoittaudu lasten saamenkieliselle elokuvaleirille!

Metsähallitus järjestää elokuussa Sevettijärvellä jo kolmatta kertaa saamenkielisen elokuvaleirin. Leirillä tutustutaan alueen luontoon ja kulttuuriin ja tehdään tietysti elokuvia.

Elokuvaleiri pidetään 10.–12.8. Sevettijärvellä. Vuoden 2015 teemana leirillä on kolttakulttuuri.

Tervetulleita ovat niin saamelaisalueella kuin muuallakin Suomessa asuvat lapset. Leirin aikana tutustutaan työpajoissa muun muassa järvikalastukseen verkoilla, kolttakulttuuriin ja kolttien historiaan sekä elokuvan tekoon. Lapset pääsevät itse käsikirjoittamaan ja näyttelemään elokuvissa. Elokuvia esitetään Yle Sápmin saamenkielisessä Unna Junná -lastenohjelmassa ja lisäksi tehdään lyhyitä filmejä Metsähallituksen omaan käyttöön.

Leirillä toiminta järjestetään inarinsaameksi, koltansaameksi ja pohjoissaameksi. Leirillä on tilaa yhteensä 20 lapselle: inarin- ja koltansaamenkielisiä lapsia mahtuu mukaan kuusi kumpiakin ja pohjoissaamenkielisiä kahdeksan. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja mikäli jonkun kielen osalta eivät kaikki paikat tule täyteen, pääsevät varasijalla olevat muunkieliset lapset mukaan. Sevettijärvelle järjestetään kuljetus sekä Ivalon että Utsjoen suunnalta. Leiri on osallistujille täysin maksuton.

Ilmoittautuminen leirille on alkanut ja se päättyy 31.7. Leirille ilmoittaudutaan sähköpostitse ja viestissä tulee mainita lapsen nimi, ikä, kieli sekä huoltajan yhteystiedot. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi ilmoittautumislomake ja leirin ohjelma. Peruutuksesta ilman painavaa syytä 3.8. jälkeen peritään 50 € peruutusmaksu.

Tervetuloa Sevettijärvelle tutustumaan luontoon, kulttuuriin ja elokuvantekoon!

Ilmoittautumiset: Ida Ikonen, ida.ikonen(at)metsa.fi, 040 557 4516

Lisätietoja leiristä: Ida Ikonen, ida.ikonen(at)metsa.fi tai Pentti Pieski, pentti.pieski(at)metsa.fi


Kategoriat