Arkisto

Kategoriat
17 lokakuun, 2018

Kertojaksi Juurikaiku-ääniteokseen

Juurissa kaikuu ensi kesänä kolttasaamelaisten tarinat.
Tule kertojaksi Juurikaiku-ääni-installaatioon!

.
Juurikaiku on kertomuksia kodista, juurista ja kulttuurista – haluamallasi tavalla ja kielellä. Kertomukset tulevat kuultaviksi nauhoituksien ja puuveistoksien muodossa Sevettijärvellä ja Nellimissä kesällä 2019. Kertomukset alustetaan ja nauhoitetaan kukin erikseen muutaman tapaamisen aikana marraskuussa Sevettijärven ja Nellimin alueilla.
Sisällöstä tulee kertojiensa kuuloinen. Valmiita kysymyksiä ei ole vaan kukin saa kertoa mitä haluaa, kyseessä ei siis ole haastattelu. Kertomus voi muodostua keskustelujen kautta, joten osallistujien ei tarvitse valmistautua etukäteen. Mukana on jo muutama kertoja.
Juurikaikua ovat tekemässä Kolttakulttuurisäätiö, taiteilija Tuuli Malla, puuseppä Arttu Niemenmaan ja koltta-alueen kertojat, ehkä myös sinä?
.
.
Tekijöistä:
.
Tuuli Malla on tehnyt Juurikaiku -ääniteoksen ensimmäisen osan Helsingissä aiheista koti, juuri ja saamelaisuus. Häntä kiinnostaa vieraanvaraisuus, tarinat ja kohtaamiset. Tässä linkki edellisen Juurikaiku-teoksen videoon: https://vimeo.com/144472237

Tuuli toteuttaa projektin toista osaa Kolttakulttuurisäätiön  kutsusta. Arttu Niemenmaa on Sevettijärvellä asuva saamenkäsitöitä opiskellut puuseppä. Kertojat ovat Nellimin ja Sevettijärven alueella asuvia kolttasaamelaisia. Projektia tukee Taiteen edistämiskeskus.

yhteystiedot: tuuli.mannin(at)gmail.com / 0400393421

 


Kategoriat