Arkisto

Kategoriat
23 toukokuun, 2022

Keskustelutilaisuus saamelaisia koskevan tutkimuksen eettisten ohjeiden työstämisestä

Mikä: Keskustelutilaisuus saamelaisia koskevan tutkimuksen eettisten ohjeiden työstämisestä

Milloin: Perjantaina 27.5. klo 17 alkaen.

Missä: Kolttatalolla Sevettijärvellä (Sevettijärventie 9080)

Saamelaiset on paljon tutkittu kansa. Jotta tutkimuksesta olisi hyötyä saamelaisille, tai ainakin mahdollisimman vähän haittaa, on tärkeää kuulla saamen kansan näkemyksiä siitä, kuinka tutkimusta tulisi tehdä. Kutsumme ihmisiä kuuntelemaan ja keskustelemaan tutkimuksesta ja siitä, mitä asioita saamelaisyhteiskunnan mielestä tulisi ottaa huomioon tutkimusta tehdessä. Paikalla työryhmän puolesta Veli-Pekka Lehtola ja sihteeri Aslak Holmberg.

Arvostaisimme suuresti, jos tulisit keskustelemaan kanssamme. Sinun ei tarvitse olla asiantuntija – paitsi oman elämäsi asiantuntija. Tapahtuma on vapaamuotoinen keskustelutilaisuus, jossa esittelemme eettisten ohjeiden luonnoksen, jonka pohjalta käydään keskustelua.

Tarjoamme kahvit ja pientä purtavaa. Toivottavasti nähdään perjantaina!

Saamelaisia koskevan tutkimuksen eettisten ohjeiden työryhmä

Saamelaisia koskevan tutkimuksen eettisten ohjeiden työryhmä on toiminut muutaman vuoden. Työryhmässä on mukana keskeisten saamelaistahojen edustajat ja Suomen yliopistojen saamen- ja alkuperäiskansatutkimuksesta vastaavat professorit. Lisätietoja työryhmästä saat nettisivuiltamme: https://www.ulapland.fi/FI/Kotisivut/Saamelaisia-koskevan-tutkimuksen-eettiset-ohjeet-


Kategoriat