Arkisto

Kategoriat
21 helmikuun, 2022

Koltansaamen perusopinnot alkavat Oulun yliopiston Giellagas-instituutissa syksyllä 2022

Oulun yliopisto tiedottaa:

Giellagas-instituutissa alkaa koltansaamen perusopinnot syksyllä 2022.

Opintoihin hakevilta edellytetään hyvää koltansaamen taitoa. Hakijoiden on osallistuttava kielitaidon lähtötasokokeeseen Oulussa 7.6.2022. Ilmoittautumiset 1.6. mennessä sähköpostitse: miika.lehtinen@oulu.fi.

Tämä on toistaiseksi viimeinen kerta, kun perusopinnot alkavat edistyneemmältä tasolta. Syksystä 2023 lähtien koltansaamen opinnot lähtevät liikkeelle alkeista, jolloin opiskelemaan voi hakea kuka tahansa kielitaidosta riippumatta.

Perusopintojen laajuus on 25 opintopistettä ja ne suoritetaan lukuvuoden 2022-2023 aikana. Perusopintojen jälkeen on mahdollisuus jatkaa aineopintoihin (35 opintopistettä), jotka suoritetaan kahden lukuvuoden aikana (2023-2025). Perusopintojen tavoitteena on kehittää opiskelijoiden aktiivista kirjallista ja suullista koltansaamen kielitaitoa sekä tarjota perustiedot kielen rakenteesta äänneopin, muoto-opin ja lauseopin osalta. Opinnot järjestetään kokonaan etäopetuksena ja ilta-aikaan, joten osallistuminen on mahdollista päivätyön ohessa ja mistä päin maailmaa tahansa.

Tänä vuonna ei ole virallisesti mahdollista hakea opiskelemaan koltansaamea pääaineena, mutta Oulun yliopiston opiskelijat voivat ottaa opinnot sivuaineeksi ja muut kuin Oulun yliopiston opiskelijat voivat hakea opintoihin erillistä opinto-oikeutta. Erillinen opinto-oikeus ei kuitenkaan anna opiskelijan statusta. Jos olet kiinnostunut koltansaamen opiskelemisesta pääaineena ensi syksystä alkaen, asiasta voidaan sopia henkilökohtaisesti. Tässä tapauksessa ota yhteyttä ennen 16.3.2022, koska silloin alkaa yliopistojen yhteishaku (16.3.-30.3.). (Sama osoite: miika.lehtinen@oulu.fi).

 

Kuva: Nea Lintula (kirjasta Mäʹrjj da Ǩiurrâl)


Kategoriat