Arkisto

Kategoriat
20 heinäkuun, 2020

Kolttakulttuurisäätiö etsii hanketyöntekijää Kolttasaamelainen kalastuskulttuuri -hankkeeseen

Kolttakulttuurisäätiö on vuonna 2008 perustettu kolttasaamelaista kulttuuria ja koltansaamen kieltä edistävä ja tukeva säätiö.

Etsimme kolttasaamelainen kalastuskulttuuri – perinteisen tiedon merkitys, tallentaminen ja hyödyntäminen koltta-alueella -hankkeeseen hanketyöntekijää.

Hankkeen tavoitteena on selvittää kolttasaamelaisten kalastusperinteen nykytilaa sekä tutkia ja tallentaa kolttasaamelaisten perinteistä tietoa kalastuksesta.

Hanketyöntekijän tehtävänä on osallistua paikallisten kalastajien mukana kalastukseen, haastatella kalastajia ja havainnoida sekä tallentaa eri kalastusmuotoja valokuvaamalla, videoimalla ja nauhoittamalla suullista kerrontaa. Työntekijä kartoittaa ja tallentaa kolttasaamelaista perinnekalastustietoutta Sevettijärvi-Näätämö ja Nellim-Keväjärvi -alueilla sekä editoi, arkistoi ja analysoi kerättyä aineistoa. Työntekijän tehtäviin kuuluu myös hankkeen tuloksista koostettavien raporttien ja julkaisun kirjoittaminen.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa osaamista, kolttasaamelaisen kalastuskulttuurin ja koltansaamen kielen hallintaa, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, kokemusta hanketyöstä, organisointikykyä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja, toimisto-ohjelmien ja digitaalisen tallennuksen ja dokumentoinnin osaamista.Työ on kokoaikatyötä ja alkaa 1.9.2020. Työsuhde kestää vähintään hankkeen ajan 14.4.2021 saakka. Työsuhteen palkkaus sovitaan hankepäätöksen mukaisesti. Työn suorituspaikka on Kolttatalo, Sevettijärventie 9080, 99930 Sevettijärvi.

Lähetä hakemuksesi 9.8.2020 mennessä osoitteeseen info@kolttasaamelaiset.fi tai Kolttakulttuurisäätiö, Sevettijärventie 9080, 99930 Sevettijärvi. Liitä hakemukseesi mukaan ansioluettelo. Lisätietoja hankkeen vastuulliselta johtajalta Veikko Feodoroffilta puh. 050-396 1297 tai veikko.feodoroff@kolttasaamelaiset.fi.


Kategoriat