Arkisto

Kategoriat
1 kesäkuun, 2019

Kolttakulttuurisäätiö jakoi ensimmäistä kertaa stipendejä stipendirahastosta

Kolttakulttuurisäätiön hallitus päätti myöntää kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotisjuhlavuoden ja alkueräiskansojen kielten vuoden kunniaksi stipendin kaikille koltansaamen kieltä ja kulttuuria opiskeleville, niin jatkaville kuin opiskelunsa päättäville opiskelijoille. Stipendi myönnettiin kaikille, jotka ovat lukuvuonna 2018–2019 opiskelleet koltansaamea ja kolttasaamelaista kulttuuria perusopetuksessa, Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa tai Giellagas-instituutissa. Stipendejä menee seuraaviin oppilaitoksiin: Sevettijärven peruskoulu, Inarin peruskoulu, Ivalon peruskoulu, Saamelaisalueen koulutuskeskus, Sámi Musihkka Akademija, Oulun yliopiston Giellagas-instituutti sekä kielen etäopiskelijat Saamen kielten etäyhteyksiä hyödyntävässä opetuksen pilottihankkeessa.

Stipendin tarkoituksena on osoittaa arvostusta vakavasti uhanalaisen koltansaamen kielen elpymisen eteen työskenteleville lapsille, nuorille ja aikuisille ja kannustaa heitä eteenpäin opiskeluissaan.

Stipendit jaettiin Kolttakulttuurisäätiön stipendirahastosta, jonka perustamista on kolttasaamelaisten juhlavuoden kunniaksi tukenut Kalevala Korun Kulttuurisäätiö. 

Kuvat:

Sevettijärven koulun kevätjuhla 31. toukokuuta 2019. Kolttien luottamusmies ja Kolttakulttuurisäätiön puheenjohtaja Veikko Feodoroff jakoi Kolttakulttuurisäätiön stipendit koulun oppilaille. Kuvat: Maria Porsanger

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kevätjuhla saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa 29. toukokuuta.
SAKK:n koltansaamen kielen ja kulttuurin opiskelijoille stipendit jakoi Kolttakulttuurisäätiön asiamies Mari Korpimäki. Kuvat: Ulla Isotalo


Kategoriat