Arkisto

Kategoriat
helmikuu 3, 2020

Kolttakulttuurisäätiön Kolttasaamelainen kalastuskulttuuri -hankkeen keskusteluiltama Sevettijärvellä Kolttatalolla pe 14.2.2020 klo 17.00-19.00

Kolttakulttuurisäätiö kutsuu Sevettijärvi-Näätämön alueen kolttasaamelaiset keskusteluiltamaan Kolttasaamelainen kalastuskulttuuri -hankkeen tiimoilta pe 14.2.2020 Sevettijärvelle Kolttatalolle klo 17.00 alkaen. Kolttakulttuurisäätiö sai vuonna 2019 Lapin ELY-keskuksen myöntämän rahoituksen Kolttasaamelainen kalastuskulttuuri – perinteisen tiedon merkitys, tallentaminen ja hyödyntäminen koltta-alueella -hankkeelle, jossa selvitetään mm. kolttasaamelaisten kalastusperinteen nykytilaa. Keskeisessä roolissa hankkeessa on myös kolttasaamelaisten perinteinen tieto mm. kalastukseen, erilaisiin kalastusmuotoihin, perinteisiin kalastuspaikkoihin ja kalakantojen vaihteluihin liittyen. Hankkeen vastuullisena johtajana toimii kolttien luottamusmies Veikko Feodoroff ja hanketyöntekijänä Laura Olsén-Ljetoff.

Illan aikana esitellään hankkeen toteutussuunnitelma ja sille asetetut tavoitteet, sekä keskustellaan yhteisön edustajien kanssa hankkeen toteutukseen liittyvistä seikoista. Hankkeessa käsitellään kolttasaamelaista kalastukseen liittyvää perinnetietoa, minkä vuoksi on erityisen tärkeää keskustella yhdessä kolttasaamelaisen yhteisön edustajien kanssa useista niin perinnetiedon keräämiseen ja tallentamiseen kuin sen jatkokäyttöön liittyvistä kysymyksistä.

Illan keskusteluun osallistuvat Tiina Sanila-Aikio sekä Veikko Feodoroff, ja heidän esittämänsä puheenvuorot toimivat alustuksena keskustelulle. Sanila-Aikion ja Feodoroffin puheenvuoroissa käsitellään laajemmin esim. oikeudellisia ja eettisiä kysymyksiä alkuperäiskansojen perinnetietoon liittyen erityisesti kolttasaamelaisesta näkökulmasta.

Toivomme, että mahdollisimman moni Sevettijärvi-Näätämön alueelta pääsisi osallistumaan keskusteluiltamaan paikan päällä, mutta myös etänä on mahdollista osallistua keskusteluun Skypen välityksellä.

Hanke tarjoaa kahvituksen osallistujille ja lähettää tarvittavat tiedot etukäteen etäyhteyden kautta osallistuville, minkä vuoksi pyytäisimme ilmoittamaan osallistumisestanne viimeistään torstaina 13.2.2020 joko sähköpostitse osoitteeseen laura.olsen-ljetoff@kolttasaamelaiset.fi tai puhelimitse numeroon 045 2646 336.

Lisää tietoa hankkeesta löydät täältä.

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi keskustelemaan.

 


Kategoriat