Arkisto

Kategoriat
10 kesäkuun, 2014

Kolttakulttuuriviikko Nellimissä ja Keväjärvellä kiinnosti myös matkailijoita

Kolttakulttuurisäätiö järjesti Kolttakulttuuriviikon ohjelmaa Nellimissä 6.-7.6 ja Keväjärvellä 9.6. Kaikkiin tapahtumiin riitti kiinnostuneita osallistujia, kaukaisimmat vieraat tulivat Virosta saakka tutustumaan kolttasaamelaiseen kulttuuriin.

Viikonlopun aikana esiteltiin monipuolisesti kolttasaamelaista kulttuuria ja käsityöperinnettä. Perjantaina halukkaat saivat opetella villan karstausta ja kehräystä Irja Jefremoffin opastamana, ja Ahti Vuoti esitteli tuohitöitä ja niiden valmistusta. Illalla Simo Jefremoff kertoi tarinoita ja esitti musiikkia, ja yleisö innostui myös tanssimaan huuliharpun tahdissa. Lauantain perinneruokapäivänä pääsi maistelemaan mm. kalapiirakkaa, kurnikkaa, mätirieskaa ja kuivattua haukea. Lauantaina pääsi myös opettelemaan kolttasaamelaista helmikirjontaa sekä tutustumaan näyttelyssä muihin kolttasaamelaisiin käsitöihin. Kolttakinossa pääsi aikamatkalle menneisyyteen.

Maanantaina Keväjärvellä tutustuttiin kolttasaamelaisten leikkiperinteisiin ja tehtiin opastettu retki kolttasaamelaisten sodanaikaisille, väliaikaisille asuinpaikoille. Lisäksi Keväjärvellä saattoi opetella sormipaulan tekoa ja tutustua tuohityötekniikkaan.


Kategoriat