Arkisto

Kategoriat
24 maaliskuun, 2020

Kolttasaamelainen kalastuskulttuuri -hankkeessa siirrytään toistaiseksi etähaastatteluihin

 

Kolttakulttuurisäätiö sai vuonna 2019 Lapin ELY-keskuksen myöntämän rahoituksen Kolttasaamelainen kalastuskulttuuri – perinteisen tiedon merkitys, tallentaminen ja hyödyntäminen koltta-alueella -hankkeelle. Hankkeessa selvitetään kolttasaamelaisten kalastusperinteen nykytilaa ja keskeisessä roolissa on kolttasaamelaisten perinteinen tieto mm. kalastukseen, erilaisiin kalastusmuotoihin, perinteisiin kalastuspaikkoihin ja kalakantojen vaihteluihin liittyen. Yksi tärkeä tiedonkeruun muoto on haastattelut, jotka toteutetaan pääasiassa vuoden 2020 aikana kolttasaamelaisten henkilöiden kanssa.

Hanketyöntekijä Laura Olsén-Ljetoffin oli määrä lähteä kalastajien mukaan kalastamaan mm. juomuksille sekä pilkille ja tallentaa kolttasaamelaista kalastusperinnettä myös videoiden ja valokuvien muodossa jo kevättalven 2020 aikana. Varotoimena koronavirustilanteen vuoksi lähiviikoille suunnitellut kalastusreissut kuitenkin perutaan ja siirretään mahdollisuuksien mukaan Suomessa vallitsevien koronavirukseen liittyvien poikkeusolojen jälkeiseen aikaan.

Hankkeessa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistusta vähentää sosiaalisia kontakteja koronavirusepidemian leviämisen hidastamiseksi. Tilanteen vuoksi myöskin haastattelut toteutetaan etähaastatteluina joko puhelimitse tai internetissä etäyhteyden kautta. Jos olet kiinnostunut antamaan haastattelun hankkeelle kolttasaamelaiseen kalastuskulttuuriin liittyen, otathan yhteyttä Lauraan puhelimitse numeroon 045 264 6336 tai sähköpostitse osoitteeseen laura.olsen-ljetoff@kolttasaamelaiset.fi.


Kategoriat