Arkisto

Kategoriat
24 toukokuun, 2019

Kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotisjuhla elokuussa Sevettijärvellä

Kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotisjuhlaa vietetään lauantaina 24.8.2019 Sevettijärven koulun alueella. Asuttamisjuhla järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1979. Kymmenen vuoden välein järjestettävä juhla on nyt järjestyksessään viides. Juhlan kunniavieraina ovat yli 70-vuotiaat kolttasaamelaiset.

Juhlapäivä alkaa ortodoksisella liturgialla kello 10.00. Pääjuhlan, jota vietetään lounaan jälkeen kello 14.00 alkaen, ohjelmassa on mm. leuʹdd- ja lauluesityksiä, puheenvuoroja sekä katrillia. Päivän päätteeksi on iltakonsertti, joka alkaa kello 19.00.

Kolttasaamelaisten asuttamista juhlitaan perinteisesti pyhittäjä Trifon Petsamolaisen pyhiinvaellustapahtuman yhteydessä ja samalla juhlistetaan myös Sevettijärven koulun 70-vuotista taivalta. Juhlan järjestävät Kolttien kyläkokous ja Lapin ortodoksinen seurakunta yhteistyössä Kolttakulttuurisäätiön ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Markkinamyyjiä ja talkoolaisia etsitään

Juhla-alueella on myös markkinapaikka, jonne eri toimijat voivat tulla myymään esimerkiksi omia käsitöitään ja muita tuotteitaan. Nyt etsitään toimijoita, jotka olisivat kiinnostuneita tulemaan markkinoille myymään tuotteitaan. Lisäksi juhlan järjestelyjä varten etsitään talkoolaisia, jotka voisivat auttaa juhla-alueen rakentamisessa ja purkamisessa sekä toimia juhlapäivän aikana eri tehtävissä.

Kolttien kyläkokouksen toimisto ottaa vastaan ilmoittautumisia niin markkinoille kuin talkootyöhön.

Lisätiedot:

Kolttien kyläkokous

kolttien.kylakokous@saamisiidsaabbar.fi

050 396 1297 / kolttien luottamusmies Veikko Feodoroff

040 715 3680 / toimisto


Kategoriat