Arkisto

Kategoriat
joulukuu 4, 2019

Kolttasaamelaisten joulujuhla Palvelutalo Männikössä 18.12.

Kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotisjuhlavuosi lähenee loppuaan, mutta vielä on aikaa ja aihetta juhlaan. 

Õõutveäkka – yhdessä teemalla sukupolvet kohtaavat Männikön palvelutalolla keskiviikkona 18. joulukuuta klo 10-13 musiikin, joulutunnelman ja yhdessäolon merkeissä. Musiikillisesta ohjelmasta vastaavat Sevettijärven koululaiset ja kolttasaamelaiset muusikot Tero Harju ja Aimo Aikio. Jouluisen tapahtuman päättää Pieni Kolttakino, jossa katsomme Ville Fofonoffin kuvaaman ja koostaman videon elokuisesta asuttamisjuhlasta.

Kutsumme omaiset ja ystävät viettämään yhteistä joulujuhlaa kanssamme. Järjestämme tapahtumaan kuljetuksen koltta-alueelta Näätämö-Sevettijärvi ja Nellim-Keväjärvi -alueilta. 

Näätämöstä Ivaloon kuljetaan bussilla. Kyyti lähtee Näätämöstä klo 7.30 pysähtyen Sevettijärven koululla ja noukkien kyytiläiset matkan varrelta mukaan. Bussissa ovat mukana Sevettijärven koululaiset ja henkilökunta. Loput paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Nellimistä kuljetaan Keväjärven kautta Ivaloon tilataksilla.

Joulujuhlan jälkeen on mahdollisuus tehdä ostoksia yms Ivalon kylällä ennen paluukyytiä, joka lähtee takaisinpäin klo 14.00.

Ivalossa ja lähiympäristössä asuvat omaiset ovat myös tervetulleita mukaan tapahtumaan. Ruokailun takia pyydämme ilmoittautumaan etukäteen Marille, mielellään mahdollisimman pian.

Ilmoittaudu kuljetukseen viimeistään 12.12. mennessä Marille:
Mari Korpimäki, puh 045 611 5250 tai mari.korpimaki@kolttasaamelaiset.fi. Paikkoja on rajoitetusti.

Palvelutalo Männikön joulujuhlan järjestää Saamelainen lastenkulttuurikeskus Mánnu, Õõutveäkka-juhlien juhlatoimikunta, Kolttakulttuurisäätiö ja Männikön palvelutalo yhdessä Inarin kunnan kanssa.

 


Kategoriat