Arkisto

Kategoriat
24 elokuun, 2014

Kurniekkakurssin suosio yllätti Kolttakulttuuriviikolla

Kolttakulttuuriviikon tapahtumiin Sevettijärvellä riitti osallistujia. Kolmipäiväiseen tapahtumaviikonloppuun osallistui sekä paikallista väkeä että matkailijoita, ja esimerkiksi helmi- ja luutyöpajat täyttyivät koltan-, suomen- ja englanninkielisestä puheensorinasta. Kolttakulttuuriviikon työpajoista suurimman suosion sai lauantaina järjestetty kurniekkakurssi. Kolttasaamelaisten perinneruokaa oli tekemässä ja maistelemassa yli 30 henkeä. Vaikka ihan näin suureen osallistujamäärään ei osattu etukäteen varautua, kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan ja opettelemaan kurniekan tekoa.

Eniten väkeä oli torstain nuottaus-, tarina- ja musiikki-illassa, missä sateisesta säästä huolimatta kävi noin 70 ihmistä. Vaikka perinteinen kalastusmuoto ei antanut kovin suurta saalista, saimme kuitenkin nauttia paistetusta kalasta, letuista ja nokipannukahveista, vanhoista tarinoista sekä Fossekallen-kuoron upeasta esityksestä.

Perjantaina järjestettiin yhteistyössä Saamelaismuseosäätiön kanssa Kolttien Perinnetalon pihapiirissä tapahtumapäivä, jossa mm. paistettiin perinteistä leipää ulkoleivinuunissa sekä tutustuttiin kenkäheinän tekemiseen. Perinnetalolla nähtiin myös Sevettijärven koulun oppilaiden katrilliesityksen.
Lisäksi kolttakulttuuriviikolla leikittiin kolttasaamelaisten perinteisiä leikkejä, kilpailtiin suopunginheitossa, kuultiin Neidenin koltta-alueen historiaa sekä nähtiin kolttasaamelaisista kertovia dokumenttifilmejä.

Alla on kuvakooste kulttuuriviikon tapahtumista.

helmipaja_ja_nuottaus

nuotta_ja_kuoro

leivanpaisto

luutyo_ja_kurnikka

nuoraleikki_ja_suopunkikisa


Kategoriat