Arkisto

Kategoriat
joulukuu 19, 2016

Kuun metsän Kaisa -dokumentilla yleisömenestys Sevettijärvellä ja Nellimissä

Kolttakulttuurisäätiö järjesti viime viikonloppuna Kolttakinot Sevettijärvellä ja Nellimissä. Ohjelmassa oli paljon kiitosta ja kehuja saanut, Katja Gauriloffin ohjaama Kuun metsän Kaisa. Elokuva kiinnosti selvästi alueiden asukkaita, sillä molemmissa paikoissa elokuva veti katsomot lähes täyteen.

– Oli todella hienoa, että saimme elokuvan myös tänne Koltta-alueelle, iloitsi Kolttakulttuurisäätiön asiamies Chiara Seri. – Ihmiset selvästi tykkäsivät tapahtumasta.

Myös Katja Gauriloff ilahtui siitä, että elokuva esitettiin Sevettijärvellä ja Nellimissä. – Minulle oli hyvin tärkeää, että elokuvani näytettiin täällä.
Elokuvan jälkeen yleisö pääsi keskustelemaan Katja Gauriloffin kanssa elokuvasta. Yleisö oli kiinnostunut erityisesti dokumentissa käytetyn aineiston etsimiseen liittyvistä asioista.

– Filmi avasi myös lisää kolttasaamelaisten historiaa sodan jälkeiselle sukupolvelle, totesi eräs katsoja tyytyväisenä. Jotkut tulivat katsomaan elokuvaa jo toiseen kertaan. – Se oli niin monikerroksinen tarina, ettei yksi kerta riittänyt.


Kategoriat