Arkisto

Kategoriat
2 huhtikuun, 2019

Leonardo DiCaprio -uutinen olikin aprillipäivän juttu

 

Uutinen Leonardo DiCaprion lupautumisesta kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotisjuhlavuoden suojelijaksi Sevettijärven elokuiseen juhlaan oli aprillipäivän uutisjuttu. Tieto maailmantähden ja tunnetun luonnonsuojelijan vierailusta Sevettijärvellä ja osallistumisesta poroerotuksiin otettiin sosiaalisessa mediassa innostuneesti – mutta toki myös epäuskoisesti vastaan. 


Uutinen kirvoitti mm. tällaisia kommetteja Facebookissa: 

”Tämän niin tahtoisin uskoa! Äkkiä joku kääntämään ja lähettämään DiCapriolle, josko vaikka ymmärtäisi yskän..!”
”Juo kuravettä päälle! :-D”
”Tämähän olisi aivan hyvin mahdollista! Olisi tosi coolia!”
”Eihän tämä ole aprillia?” ”Toivottavasti ei!”
”Voisiko tämän lukea huomenna, niin olisi uskottavampi juttu?”
”Leonardo di Caprio on todella ollut pitkään liikkeellä oman luonnonsuojelejärjestönsä kanssa. Pidän tätä hyvänä uutisena ja olen jo laittanut eteenpäin maailmalle!”

Twitter-käyttäjät innostuivat myös kommentoimaan:

”Oli niin ankea aprillipäivä, että tämä toi hymyn huulille.”
”Ehkä päivän paras, hyvässä mielessä.”
”Päivän vaikeinta kuravettä!”
”oih ja voih, leo, tiesin että kun rakastin sua 7-vuotiaana, se oli sydämeltäni oikea valinta” Twiitti jatkuu toteamuksella, että: ”ei xxxxx tää onkin julkaistu eilen, kamalaa ;’( ”
”Harmillisesti vielä ihan uskottava kun tietää Leon hyväntekeväisyysintressistä.”


Jekkumielellä olimme liikkeellä.

Toivottavasti kukaan ei tästä liiemmälti mieltäänsä pahoittanut.  

 

Päivän ajan oli kuitenkin hauska leikkiä ajatuksella Sevetin pakkasissa kelkkahaalareissa liikuskelevasta ja paliskunnan porojen kanssa kaamoksessa taajovasta amerikantähdestä.

Ajatus oli leikkiä, mutta samalla myös toive, jonka toivoisimme jonakin päivänä toteutuvan. Laajempaa tukea tarvitaan, sillä uhanalaisen koltansaamen kielen ja kulttuurin tilanne on vakava. Mutta sehän ei tarkoita sitä, että kolttasaamelaiset olisivat vakavia! Huumorintajua kolttakansalla riittää, kuten tämä aprillipäivän uutisjuttu antaa ymmärtää.
Toivotamme Leonardo DiCaprion ilomielin tervetulleeksi kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotisjuhlan suojelijaksi ja tutustumaan Sevettijärven ja Nellimin alueeseen milloin vain.

Nyt on kevään parhaat pilkkikelitkin tulossa. Lunta, aurinkoa, raitista ilmaa ja kauniita maisemia meillä riittää. Ja kalojakin, jos apajapaikoille päästetään. Että tervetuloa vaan, Leksa DiCaprio!

 

 

Kuvat:

Kuvitteellinen tilannekuva poroerotuksesta Sevettijärvellä: Raimo Moshnikoff ja Leonardo DiCaprio ottavat poron kiinni erottelua varten. (Alkuperäisessä kuvassa Raimon kanssa porosta pitää kiinni Juha Feodoroff.)
Kuva Irja Jefremoff, kuvankäsittely Mari Korpimäki.

Näätämön paliskunnan poroerotus Sevettijärvellä.
Kuva Irja Jefremoff.


Kategoriat