Arkisto

Kategoriat
21 marraskuun, 2018

Lookkâmsilttõs eli Lukutaito-hankkeen inspiraatioillat Ivalossa ja Sevettijärvellä tammikuussa

 

Lookkâmsilttõs ǩeeʹrjtemjeäʹǩǩääž eli Lukutaito-hankkeen inspiraatio- ja kirjoitusillat järjestetään Ivalossa Hotelli Kultahipun Revontulihuoneessa maanantaina 28.1.2019 klo 18-20 ja Sevettijärvellä Kylän kodalla tiistaina 29.1.2019 klo 18-20.

Nykykirjallisuutta on kolttasaamelaisille lapsille ja nuorille on koltansaameksi olemassa vain vähän. Sitä tarvitaan lisää, jotta koltansaamen kieli tulee lapsillemme tutuksi jo pienestä pitäen.

Koska omankielistä kirjallistuutta ei juuri ole, sitä täytyy itse kirjoittaa. Siksipä nyt innostamme koltansaamen taitoisia kirjoittamaan tarinoita koltaksi! Inspiraatioillat järjestetään marraskuun lopussa Ivalossa ja Sevettijärvellä. Inspiroijana on kirjailija, runoilija ja muusikko Niillas Holmberg. Ota muistiinpanovälineet mukaan ja tule kuulemaan, miten Niillas löytää aiheet kirjoittamiseen ja miten hän pitää inspiraation kipinää yllä. Illan kielenä käytetään pääasiassa suomea.

Lookkâmsilttõs- eli Lukutaito-kirjoituskilpailun tavoitteena on löytää koltansaamenkielisiä kirjoittajia ja tuottaa uutta koltansaamenkielistä lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Tarkoituksena on saada uusia, nykyaikaisia tekstejä, joita tulevaisuudessa julkaistaan kuvitettuina kirjoina.

Tapahtuma on avoin kaikille koltankielen taitoisille kirjoittamisesta ja tarinankerronnasta kiinnostuneille.

Kilpailuaika on 4.6.2018–31.5.2019

Lisätietoa kirjoituskilpailusta täältä:
http://www.kolttasaamelaiset.fi/lookkamsilttos-eli-lukutaito-kirjoituskilpailulle-jatkoaikaa/

Kirjoitusillat järjestävät yhteistyössä Kolttakulttuurisäätiö ja Rovaniemen kaupunginkirjaston Jutaava kirjasto -hanke. Lookkâmsilttõs-hanketta tukee WSOY:n kirjallisuussäätiö.


Kategoriat