Arkisto

Kategoriat
elokuu 11, 2020

P. Trifonin pyhiinvaellus 2020 Sevettijärvellä ja Nellimissä


Pyhittäjä Trifon Petsamolaisen pyhiinvaellus järjestetään tänä vuonna yhteistyössä Lapin ortodoksisen seurakunnan ja Kolttakulttuurisäätiön yhteistyönä 22.-23. elokuuta Sevettijärvellä ja Nellimissä.

 

Lauantaina vedenpyhitys toimitetaan Sevettijärven koulun rannalla klo 9.30, josta siirrytään liturgiaan Sevettijärven p. Trifon Petsamolaisen kirkkoon. Puoliltapäivin seurakunta tarjoaa keittolounaan koululla.

Kolttakinossa Kuun metsän Kaisa


Iltapäivän ohjelman avaa Kolttakino, jossa nähdään pitkän tauon jälkeen kolttasaamelaisten historiaan ja sadunkertoja Kaisa Gauriloffin ja kirjailija Robert Crottetin ystävyyteen syventyvä elokuva Kuun metsän Kaisa. Arkistomateriaaleihin pohjautuvan palkitun dokumenttielokuvan on ohjannut Katja Gauriloff. Vuonna 2016 valmistuneen elokuvan kesto on 82 minuuttia. Elokuvan esityskielet ovat koltansaame ja ranska, tekstitys on suomeksi.

Kolttakino on vakiinnuttanut asemansa kolttasaamelaisten elokuvien, lyhytelokuvien ja dokumenttien elokuvatapahtumana. Kolttakinon järjestää Kolttakulttuurisäätiö ja se on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma.

Nuottausta ja tulisteluaLauantain pyhiinvaelluspäivän päätteeksi nuotataan koulun ja Kolttatalon rannassa. Kolttakulttuurisäätiön kolttasaamelainen kalastuskulttuuri -hankkeessa on kesän mittaan kunnostettu kylän nuottaa kalastuskuntoon. Pääsemme seuraamaan nuotanvetoa, millaista saalista nuotta antaa sekä tulistelemaan Kolttatalon rantaan.

Pyhiinvaellus jatkuu Nellimissä sunnuntaina Sunnuntaina pyhiinvaelluksen liturgia alkaa Nellimin kirkossa klo 10.00. Lounasta tarjotaan Nellimin kerhotalolla klo 12.00 ja Kolttakinossa esitetään Kuun metsän Kaisa alkaen klo 13.00.

P. Trifonin pyhiinvaellus 2020 ohjelmaLauantaina 22.8. Sevettijärvellä

– klo 9.30 vedenpyhitys rannalla
– klo 10 liturgia p. Trifon Petsamolaisen kirkossa
– klo 12 lounas koululla (seurakunta tarjoaa)
– klo 13 Kolttakino koululla: Kuun metsän Kaisa
– klo 16 Nuottausta ja tulistelua koulun ja Kolttatalon rannassa, kolttasaamelainen kalastuskulttuurihanke

Sunnuntaina 23.8. Nellimissä


– klo 10 liturgia P. Kolminaisuuden ja p. Trifon Petsamolaisen kirkossa
– klo 12 lounas Nellimin kerhotalolla (seurakunta tarjoaa)
– klo 13 Kolttakino kerhotalolla: Kuun metsän Kaisa

Ilmoittaudu mukaan kuljetuksiin

Kolttakulttuurisäätiö järjestää tapahtumiin kuljetukset Inarin kunnan tukemana. Sevettijärven puolella kuljetukset hoitaa Kaisan Taksi ja Ivalosta ja Keväjärveltä Nellimiin kuljettaa Taksi Markku Kotikangas. Ilmoittautumiset kuljetuksiin pe 21.8. klo 16.00 mennessä seuraavasti:

Kuljetus Sevettijärvelle: Kaisan taksi, puh 040 7522 966
Kuljetus Nellimiin: Taksi Markku Kotikangas, puh 040 7454 553

Tapahtuma on maksuton.

       

P. Trifonin pyhiinvaelluksen järjestää Lapin ortodoksinen seurakunta ja Kolttakulttuurisäätiö.

Yhteistyökumppaneina Inarin kunta, Sevettijärven koulu, Oktober, Pirkanmaan elokuvakeskus, Johanna Uusitalo, Nellimin kyläyhdistys, Northern Sound, Kaisan Taksi, Taksi Markku Kotikangas.


Kategoriat