Arkisto

Kategoriat
helmikuu 7, 2014

Sevettijärvellä järjestettiin poroajelua ja keppiporokilpailu saamelaisten kansallispäivänä

Kolttakulttuurisäätiö ja Sevettijärven koulu järjestivät yhdessä tapahtumapäivän saamelaisten kansallispäivänä 6.2.2014. Päivä aloitettiin lipunnostolla ja Saamen suvun laululla. Sen jälkeen lapset tekivät työpajassa keppiporoja. Keppiporojen valmistuksessa hyödynnettiin kierrätysmateriaaleja: päät tehtiin vanhoista villasukista, täytteenä oli vanhoista tyynyistä vanua ja korvat leikattiin vanhasta nahkatakista.

Työpajan jälkeen järjestettiin kahden joukkueen välinen keppiporokilpailu, johon osallistui sekä lapsia että aikuisia. Lisäksi leikittiin perinteistä kolttasaamelaista nuoraleikkiä sekä sormusleikkiä.

Päivän aikana saatiin nauttia myös poroajelusta, jonka järjestivät Juha Feodoroff ja Clovis Guilloton. Juha Feodoroffin porot Hamlet, Nappi ja Baby kyyditsivät kaikkia halukkaita, ja lopuksi ne palkittiin jäkälällä ja lehtikerpuilla.

Tapahtumapäivä järjestettiin Sevettijärven koululla. Saamelaisten kansallispäivää vietettiin kauniissa talvisäässä ja paikalle saapui runsaasti väkeä nauttimaan yhdessä tekemisestä.

juha-ja-poro-pienennetty kuva-3


Kategoriat