Arkisto

Kategoriat
15 lokakuun, 2019

Sevettijärvellä tapahtuu joulukuussa

 

Perjantaina 13. joulukuuta vietetään Sevettijärvellä jouluista ja ohjelmallista juhlapäivää. Päivän aloittaa rukoushetki Sevettijärven ortodoksikirkolla klo 9.00 ja päivä jatkuu koulun joulujuhlan ja Pyhän Trifonin praasniekkajuhlan merkeissä Sevettijärven koululla alkaen klo 11.30. 

 

Joulumyyjäiset koululla

Päivän mittaan on mahdollisuus tehdä jouluostoksia myyjäisissä. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet myymään käsitöitä ja muita tuotteita koululle. Tarkempia tietoja luvassa lähempänä joulukuuta.

 

Vastatuuleen-kirjan julkistus Sevettijärvellä

Tapahtumapäivän päättää Vastatuuleen-kirjan julkistaminen klo 17.00-19.00. Tietokirjailijat ja toimittajat Kukka Ranta ja Jaana Kanninen tulevat Sevettijärvelle esittelemään lokakuussa ilmestynyttä kirjaansa, jonka tiimoilta kirjailijat ovat tullut tutuksi Saamenmaalla parin viime vuoden aikana. Vastatuuleen on tietokirja saamen kansan pakkosuomalaistamisesta, joka pureutuu saamelaisten kokemushistoriaan ja avaa saamelaista mielenmaisemaa. Kirja on herättänyt huomiota heti ilmestyttyään, siitä on sanottu sen olevan kirja, jonka jokaisen suomalaisen tulisi lukea.

Sevettijärveläisten on mahdollisuus ostaa Vastatuuleen-kirja ennakkoon Kolttatalolta ennen joulukuun julkistustilaisuutta. Saamme erän kirjaa myyntiin lokakuun aikana, tiedotamme kirjojen saapumisesta erikseen. 

Lisätietoa:

https://saamelaiskirja.wordpress.com/
https://kustantamo.sets.fi/kirjailijat/kukka-ranta/
https://kustantamo.sets.fi/kirjailijat/jaana-kanninen/


Kategoriat