Arkisto

Kategoriat
14 toukokuun, 2017

Sevettijärven äitienpäiväjuhla syntyy vapaaehtoisvoimin

Äitienpäivän vietto Sevettijärvellä on täydessä vauhdissa. Juhlaa vietetään upeassa auringonpaisteessa ja sen etenemistä voi seurata kuvagalleriastamme.

 

Pitkin kevättä on Sevettijärvellä suunniteltu kaikkien aikojen äitienpäiväjuhlaa. Unelma siitä, että Ivalon vanhainkodin sevettijärveläiset äidit pääsevät viettämään äitienpäivää kotikylässään sukulaisten ja ystävien ympäröimänä toteutuu tänään. Sunnuntaiaamun sarastessa lähtee bussikyyti Ivalosta kohti Sevettijärveä mukanaan arvokas kyyti äitejä.

Ohjelmassa on liturgia Sevettijärven kirkossa klo 10, jonka jälkeen lasketaan kukkaseppele yhteishaudalle edesmenneiden äitien kunniaksi. Kirkolta juhlaväki siirtyy Sevettijärven koululle, jossa on tiedossa ohjelmaa, äitienpäivälounas ja kakkukahvit.

Tiedossa on siis ikimuistoinen äitienpäivä.

Kylän yhteinen äitienpäivälahja

Sevettijärven äitienpäiväjuhla syntyy vapaaehtoisvoimin. Juhlan takana ovat kylän aktiiviset naiset, jotka innostaen puhaltavat yhteishenkeä Sevettijärven kylälle tuoden iloa ja elämää koko alueelle.

Äitienpäivän tapahtuma on kylän yhteinen lahja kaikille äideille. Kiitos juhlasta kuuluu useille vapaaehtoisille, jotka ovat hartiavoimin tehneet töitä päivän onnistumisen eteen.

Lämmin kiitos

Teijo ja Kaarina Feodoroff, Helmi ja Mirva Haataja, Veikko Feodoroff, Marjo Semenoff, Arto Leivo, Raimo, Leena ja Heini Wesslin, Pieti ja Kaneli, Sirkka ja Armas Hakkola, Hilkka ja Pekka Pakisjärvi, Tanja Telkkälä, Joel Aikio, Jani Loikkanen, Heimo Semenoff, Kauko Lietoff, Rauno Semenoff, Juha Feodoroff ja Resi Markkanen.

Kiitos myös 

Näätämön kyläyhdistys, Lapin ortodoksinen srk, Inarin kunta, Saamelaisalueen koulutuskeskus, Sevettijärven koulun opettajat ja oppilaat, Sevettijärven kielipesän lapset, Nord 1 Market, Näätämön K-Market, Taksi Seurujärvi ky, Porotila Sanila ja Kolttakulttuurisäätiö.

 

Tässä valmistuu kolttasaamelaista perinneruokaa, kurnikkaa äitienpäivän lounaalle.

Maittavan lounaan ja kakkukahvien jälkeen juhlaväellä on hymy korvissa.

Lisää tunnelmia tapahtuman järjestelyistä aina äitienpäivän juhlan viettoon pääsee seuraamaan kuvagalleriastamme.

Gallerian kuvat: Mirva Haataja, Eeva Nykänen


Kategoriat