Arkisto

Kategoriat
kesäkuu 4, 2019

Sevettijärven käsityömyynti keskittyy Perinnetalolle tänä kesänä

 

Kolttakulttuurisäätiön ja Sevettijärven käsityöläisten kesänäyttelyn konsepti muuttuu tänä kesänä aiemmilta vuosilta. Paikallisten käsityöläisten käsityömyynti keskittyy Saamelaismuseo Siidan Perinnetalolle, eli yhteen paikkaan aiempien vuosien kahden myyntipaikan, Kyläpajan ja Perinnetalon sijasta.

Keskittämällä käsityömyynti samaan paikkaan kaikki osapuolet hyötyvät: matkailijat löytävät tuotteet helpommin ja saavat ammattitaitoista myyntipalvelua ja monipuoliset maksutavat käyttöönsä. Perinnetaloa mainostetaan monissa medioissa ja siellä pysähtyy runsaasti matkailijoita tutustumaan näyttelyihin ja tekemään ostoksia Perinnetalon museokaupassa.

Tänä vuonna on Perinnetalon pihapiirissä myös Šäigg eli Juurikaiku -installaatio, joka tuo lisää kiinnostavuutta talon pihapiirin toimintoihin.

Perinnetalo on Sevetijärvellä avoinna klo 10-17 päivittäin 10.6.-20.9. välisen ajan.

 

Kesänäyttely keskittyy kolttasaamelaisten asuttamisen juhlavuoteen

Perinteeksi muodostunut kesänäyttely rakennetaan kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi loppukesästä Sevettijärven koulun alueelle. Näytteille asetetaan mm kolttasaamelaisten asuttamisen aikaisia valokuvia, taidokasta kolttasaamelaista käsityötä sekä taidetta.


Käsityömyynti Perinnetalolla

Museokauppavastaava Satu Airola on tavattavissa ma 10.6. klo 11-14 Perinnetalolla kertomassa lisää myyntitilisopimuksesta. Paikanpäällä voi myös tuolloin tehdä sopimuksia.

Perinnetalon myyntitili toimii siten, että käsityöläinen määrittelee itse haluamansa hinnan ja siihen lisätään kateprosentti päälle. Tuotteet, jotka menee Perinnetalolle myyntiin, ovat käsityöläisen omaisuutta myyntihetkeen saakka. Myyjä voi halutessaan hakea tuotteet Perinnetalolta omaan käyttöön. Myydyt tuotteet tilitetään myyjälle kerran kuukaudessa tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja:
Satu Airola, museokauppavastaava, Siida, puh 0400-328133, satu.airola(at)samimuseum.fi


Kategoriat