Arkisto

Kategoriat
2 syyskuun, 2015

Syyspäivä perinnetaloilla aloittaa Kolttakulttuuriviikon

Kolttakulttuurisäätiö järjestää vuoden 2015 Kolttakulttuuriviikon tapahtumia pitkin syksyä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kolttakulttuuriviikon tapahtumat käynnistyvät perjantaina 11.9. Sevettijärvellä Kolttien perinnetalolla yhteistyössä Saamelaismuseo Siidan ja Sevettijärven koulun kanssa järjestettävällä syyspäivällä.

Syyspäivän ohjelmassa on leivänpaistoa ulkouunissa, sormipaulan ja nyörin tekoa sekä Sevettijärven koululaisten järjestämä kirpputori ja kahvio. Syyspäivän aikana perinnetalolla sijaitsevaan kalakellariin tehdään perinteinen turvekatto. Lisäksi on mahdollisuus kokeilla kesällä valmistunutta, perinteisellä tekniikalla valmistettua venettä. Ohjelma alkaa Perinnetalolla kello 11 ja kestää iltapäivään saakka.

Kolttakulttuuriviikko jatkuu lauantaina 12.9. takinompelutalkoilla Sevettijärven kyläpajalla kello 10. Sevettijärven koululaiset lähtevät esittelemään kolttasaamelaista kulttuuria Turun kansainvälisille kirjamessuille. Koululla olevat esiintymisasut ovat vanhoja ja huonokuntoisia, joten päätimme ommella porukalla Sevettijärven koululle uudet kolttasaamelaiseen pukuun kuuluvat poikien takit. Takkien lisäksi tarkoitus on tehdä asuihin vyöt sormeilemalla. Materiaalit takkeihin ja vöihin hankkii Kolttakulttuurisäätiö. Tule mukaan ompelemaan tai oppimaan! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Myöhemmin syksyn aikana järjestetään lisää Kolttakulttuuriviikon ohjelmaa, mm. opetellaan perinteisten verimakkaroiden tekoa, tehdään pieniä luutöitä ja pidetään Kolttakinoja. Nellimissä Darjan mökillä maistellaan perinneruokia ja puuhaillaan pihapiirissä. Näistä tapahtumista tiedotamme erikseen.


Kategoriat