Arkisto

Kategoriat
26 elokuun, 2016

Syyspäivä Sevettijärvellä 8.9.2016

Saamelaismuseo Siida, Kolttakulttuurisäätiö ja Sevettijärven koulu järjestävät yhdessä syyspäivän Perinnetalon pihamaalla torstaina 8.9.

Päivä aloitetaan Kolttakulttuurisäätiön järjestämällä suopunginheittokilpailulla. Sevettijärven oppilaskunta pitää tapahtuman ajan pihalla kahviota ja kello 12.00 pihamaan uunissa paistetaan leipää. Lisäksi pihamaalla on kirpputori, jonne jokainen voi tuoda tavaraa myyntiin. Oma pöytä tulee ottaa mukaan. Päivän aikana paikalliset käsityöläiset Heini Wesslin ja Mirva Haataja esittelevät juuri- ja helmitöiden valmistamista, koululaiset tanssivat katrillia ja Hanna Maaria Kiprianoff leu’ddaa.

Kolttien Perinnetalon näyttely sekä ulkomuseoalue esittelevät Kolttasaamelaista kulttuuria ja historiaa. Näyttelyyn on tälle vuodelle saatu täydennystä viime syksynä valmistuneesta juuriommelveneestä, joka on tehty perinteisellä kolttasaamelaisella käsityötekniikalla käyttäen juuria osien kiinnittämisessä toisiinsa. Syyspäivänä on mahdollista käydä soutamassa juuriommelveneellä Peuralammessa ja kysyä veneen rakentamisesta Arttu Niemenmaalta.

Syyspäivä on tämän kesän viimeisiä yhteisiä tapahtumia Sevettijärvellä. Viikonloppuna Kolttatalon rannassa pääsee seuraamaan villan kasvivärjäystä Kolttakulttuurisäätiön järjestämällä kurssilla.

Kolttien Perinnetalo on avoinna päivittäin 25.9. asti kello 10–18. Näyttelyn lisäksi Perinnetalolla on pieni museokauppa.

Lämpimästi tervetuloa!

juurivene_soutu


Kategoriat