Arkisto

Kategoriat
3 heinäkuun, 2020

Tanssia ja elokuvaa iltama sekä tanssityöpajoja Sevettijärvellä heinäkuussa

TANSSIA JA ELOKUVAA ILTAMA

8.7.2020 klo.18.00->
Sevetin Peurat ry:n tanssilava, Sevettijärven urheilukenttä.
Vapaa sisäänpääsy.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan tanssitaiteilijoiden ja elokuvantekijöiden Laura Feodoroffin ja Kati Kallion sekä elokuvaohjaaja Camiel Zwartin kahden viikon työskentelyyn Sevettijärvellä.

Iltamissa esitetään paitsi tekijäryhmän tanssielokuvia, mutta elokuvia myös muilta taiteilijoilta, kuten menestyselokuvat Marja Helanderin ‘Eatnanvulos Lottit’ ja Thomas Freundlichin ‘Cold Storage’. Lisäksi nähdään Laura Feodoroffin tanssiesitys ja illan päätteeksi kuullaan Aimo Aikion ja Tero Harjun musiikkia. Elokuvantekijät kertovat tapahtumassa tarkemmin kolttasaamelaisista kertovasta elokuvaprojektistaan, jonka luomisen he kutsuvat kolttia mukaan.

OHJELMA ALKAA 18:00

Laura Feodoroffin tanssilla ja jatkuu lyhytelokuvanäytöksellä sekä keskustelutilaisuudella.

Illan päätteeksi kuullaan Aimo Aikion ja Tero Harjun musiikkia.

Iltamissa tarjolla virvokkeita ja snäksejä.

Työnimellä ‘Once Upon A Time In The North’ (Kerran pohjoisessa) kulkeva tanssielokuvahanke on kolttasaamelaisen tanssitaiteilijan Laura Feodoroffin, tanssitaiteilija-elokuvantekijä Kati Kallion ja hollantilaisen ohjaajan Camiel Zwartin yhteinen elokuva, joka sijoittuu Koillis-Lappiin. Elokuva kertoo Laura Feodoroffin matkasta takaisin kolttajuurilleen ja tarinoita hänen mummonsa Sinaidan elämästä. Se nostaa esiin kolttakulttuuria ja sitä uhkaavaa jäämeren radan vaikutuksia alueella. Elokuva on yhdistelmä dokumentaatiota ja fiktiota, ja se valmistetaan yhteistyössä kolttayhteisöjen kanssa. Käsikirjoitusajan työskentely tapahtuu Sevettijärven alueella kesällä ja syksyllä 2020. Työryhmä haluaa osallistaa kolttayhteisöjä elokuvan teon prosessiin ja ensimmäisenä tapana he järjestävät tanssityöpajan 13.-16.7.2020 sekä haastattelevat Lauran sukulaisia ja muita kolttia.

 

TANSSITYÖPAJA

Aika: 13.-16.7.2020, klo. 13:00, kesto n. 2h/päivä
Paikka: Kolttatalon ranta, Sevettijärventie 9080, 99930 Sevettijärvi.
Työpaja on ilmainen.

Työryhmä kutsuu käsikirjoitusvaiheessa tehtävään koreografian kehittelyyn mukaan alueella asuvia kolttasaamelaisia. Työpajassa tutkimme liikkeen ja tanssin ilmaisu vahvuutta ja valmistamme lyhyitä tansseja elokuvan koreografian pohjaksi. Työskentelytapa on nk. osallistavaa taidetyöskentelyä, missä osallistujat pääsevät mukaan tanssin suunnitteluun ja siten vaikuttamaan miten tanssilla ilmaistaan heille tärkeistä teemoista. Työryhmä pitää osallistujien panosta merkittävänä elokuvan teon prosessissa. Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tanssimisesta. Työpajassa ei ole ikärajaa ja se soveltuu hyvin myös lapsiperheille.

Työpajapäivät aloitetaan Kolttatalon rannasta kahvittelulla ja mehulla. Itse työpajan kesto on 2h/päivä. Työpajan jälkeen osallistujilla on mahdollisuus jatkaa työskentelyä ja tanssien kehittämistä taiteilijoiden kanssa etäyhteyksin ja videoiden välityksellä. Syyskuussa järjestetään uusi tapaaminen, missä työskentelyn satoa esitellään yleisölle.

Ilmoittautumiset työpajaan ja lisäkysymykset:
Kati Kallio, kalliokati71@gmail.com, +358 406575998

Laura Feodoroff, feodorofflaura@gmail.com, +358415055501

Voit ilmoittautua työpajaan myös tapahtumassa.

Tapahtuman järjestävät elokuvan työryhmä yhteistyössä Kolttakulttuurisäätiön ja mAPs -projektin kanssa.

 

Elokuva hanke on osa mAPs – Migrating Artists Projektia, joka  on viiden Euroopan maan välinen yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on tukea ja ohjata ammattilaisia, kokeneita taiteilijoita tuottamalla ja levittämällä korkeatasoisia tanssielokuva -projekteja, jotka sitoutuvat vahvoihin eettisiin arvoihin, kyseenalaistamaan nykyajan yhteiskunnallisia kysymyksiä sekä ottamaan mukaan yhteisöjä luoviin prosesseihin. Ensimmäinen mAPs hanke keskittyy POWER-teemaan Euroopassa. Suomen teemana on POWER & Environment.

 


Kategoriat