Arkisto

Tanssia ja elokuvaa iltama


08.07. (18:00 - 20:00)
Sevetin Peurat ry:n tanssilava

TANSSIA JA ELOKUVAA ILTAMA

Keskiviikkona 8.7.2020 klo.18.00->
Sevetin Peurat ry:n tanssilava, Sevettijärven urheilukenttä.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan tanssitaiteilijoiden ja elokuvantekijöiden Laura Feodoroffin ja Kati Kallion sekä elokuvaohjaaja Camiel Zwartin kahden viikon työskentelyyn Sevettijärvellä.

Iltamissa esitetään paitsi tekijäryhmän tanssielokuvia, mutta elokuvia myös muilta taiteilijoilta, kuten menestyselokuvat Marja Helanderin ‘Eatnanvulos Lottit’ ja Thomas Freundlichin ‘Cold Storage’. Lisäksi nähdään Laura Feodoroffin tanssiesitys ja illan päätteeksi kuullaan Aimo Aikion ja Tero Harjun musiikkia. Elokuvantekijät kertovat tapahtumassa tarkemmin kolttasaamelaisista kertovasta elokuvaprojektistaan, jonka luomisen he kutsuvat kolttia mukaan.

OHJELMA ALKAA 18:00

Laura Feodoroffin tanssilla ja jatkuu lyhytelokuvanäytöksellä sekä keskustelutilaisuudella.

Illan päätteeksi kuullaan Aimo Aikion ja Tero Harjun musiikkia.

Iltamissa tarjolla virvokkeita ja snäksejä.

Työnimellä ‘Once Upon A Time In The North’ (Kerran pohjoisessa) kulkeva tanssielokuvahanke on kolttasaamelaisen tanssitaiteilijan Laura Feodoroffin, tanssitaiteilija-elokuvantekijä Kati Kallion ja hollantilaisen ohjaajan Camiel Zwartin yhteinen elokuva, joka sijoittuu Koillis-Lappiin. Elokuva kertoo Laura Feodoroffin matkasta takaisin kolttajuurilleen ja tarinoita hänen mummonsa Sinaidan elämästä. Se nostaa esiin kolttakulttuuria ja sitä uhkaavaa jäämeren radan vaikutuksia alueella. Elokuva on yhdistelmä dokumentaatiota ja fiktiota, ja se valmistetaan yhteistyössä kolttayhteisöjen kanssa. Käsikirjoitusajan työskentely tapahtuu Sevettijärven alueella kesällä ja syksyllä 2020. Työryhmä haluaa osallistaa kolttayhteisöjä elokuvan teon prosessiin ja ensimmäisenä tapana he järjestävät tanssityöpajan 13.-16.7.2020 sekä haastattelevat Lauran sukulaisia ja muita kolttia.

 


Karttaa ei ole saatavissa